Spelen is de hoogste vorm van onderzoek
- Albert Einstein

staartje-v2-1a
wat-doen-wij-1

Honden Coach kwartet

Wat er niet is kun je maken! Aangezien er weinig spelmateriaal te vinden was om kinderen hondentaal te leren, ontwikkelde ik zelf het Honden Coach kwartet. Dit spel heeft als doel de ander op een leuke manier beter te leren kennen. Tegelijkertijd leer je op een speelse wijze ‘hondentaal’. Handig voor mensen met bijvoorbeeld angst voor honden. Ook kun je op een veilige manier meer leren over honden. Tevens biedt het kwartet mogelijkheden om op een open manier met anderen in gesprek te komen over bijvoorbeeld kwaliteiten, grenzen, emoties, samenwerken et cetera.

Vragen die je kunt stellen:

  • Kwaliteiten: welke kwaliteiten herken je in jezelf? Geef je op tijd je grenzen aan? Neem je wel eens rust of ga je maar door?
  • Emoties: ben jij wel eens bang/blij/boos/bedroefd? Wanneer was dat? Hoe voelde dat voor jou? Wat heb je gedaan om dat niet meer te voelen?
  • Durven: durf jij te praten in een groep? Durf je je mening te geven? Durf je om hulp te vragen? Durf je voor iemand op te komen die gepest wordt?

Het kwartet kan zowel professioneel ingezet worden door therapeuten en coaches, als gezellig thuis gespeeld worden met familie, vriendjes of vriendinnetjes. Het biedt, kortom, allerlei aanknopingspunten voor mooie gesprekken en een moment vol plezier.

Het Honden Coach kwartet kost €15 (ex btw en verzendkosten). U kunt het bestellen door een mailtje te sturen naar info@quizpel-kindercoaching.nl

Froukje Hiemstra-deHaan (schoolhond Yarah)
Het kwartet ziet er mooi uit. Kinderen vinden de plaatjes erg grappig. Het levert gezellige momenten en tegelijkertijd praatmomenten op over honden en hoe daar mee om te gaan.

Margreet
Super leuk ziet het eruit. Ik ga het gebruiken bij mijn cliënten met een verstandelijke beperking en psychische problematiek. Precies wat ik zocht!

Scroll naar boven