staartje-v2-5
schoolhond

Ollie op de Mariaschool

Ollie werkt een dagdeel in de week als schoolhond op de Mariaschool in Wierden.
Een schoolhond troost, helpt en luistert. Hij geeft kinderen meer zelfvertrouwen en helpt ze zich op hun gemak te voelen. Hierdoor kruipen verlegen kinderen bijvoorbeeld uit hun schulp en kan hij op sociaal-emotioneel en intuïtief gebied veel toevoegen

Honden zijn net als mensen, als je niet duidelijk bent, begrijpen ze niet wat ze moeten doen. Ollie zal kinderen kunnen helpen duidelijk te communiceren met hun klasgenoten. Honden spiegelen namelijk van nature je gedrag. Ben je onduidelijk, praat je heel zacht of heb je een onzekere lichaamshouding dan zal Ollie je niet begrijpen. Wordt er te duidelijk naar hem gepraat of wellicht geschreeuwd dan zal hij uit contact gaan. Aan mij de taak om het bruggetje te slaan van opdrachten geven aan Ollie naar het communiceren met je klasgenoten, die luisteren ook niet als je niet duidelijk kan vertellen wat je graag van ze wilt. Op deze manier leren kinderen op een duidelijke wijze te communiceren en  wordt er gewerkt weerbaarheid en een positieve houding.

Een schoolhond werkt rustgevend, je kan er mee knuffelen en moeilijke gesprekken mee voeren. Hij geeft onvoorwaardelijke liefde en verhoogt het zelfvertrouwen van leerlingen. Ollie voelt zich helemaal thuis in het ‘warme nest’ van de Mariaschool!

Scroll naar boven