Honden luisteren naar dat wat niet gezegd wordt.

staartje-v2-2
ollie

Hoi, ik ben Ollie

“Ik ben een jongen van vier jaar, een Labrador-jongen wel te verstaan. Ik sta met vier poten stevig in het leven (liefst in de klei). Ik ben een vrolijke kerel en ben altijd in voor een spelletje, parcours of hersenwerkje. Ik zie er groot en stoer uit, maar dat ben ik eigenlijk niet. Soms schrik ik al van een gekke fiets. Heb jij ook weleens zoiets?
Knuffelen, spelen, rennen en zwemmen doe ik graag. Maar het allermeest hou ik van eten, van koekjes, botjes, groente, fruit… Contact met mensen vind ik leuk. Weet je wat ik dan doe? Dan leg ik gewoon mijn poot of kop op jouw been of kruip ik tegen je aan.”

Hoi, ik ben Pukkie

“Ik ben een Cairn Terriër-meisje en ik ben al negen. Kinderen vind ik leuk. Ik speel graag met jullie. Mijn favoriete speelgoed is een bal. Ik doe ook graag zoekspelletjes en ik ben dol op verstoppertje spelen. Andere honden moet ik eerst beter leren kennen hoor, want ik hou er niet van om zomaar te worden besnuffeld. Ik kan goed mijn grenzen aangeven; en weet je, dat kan ik jou ook leren. Kinderen die bang zijn voor honden voel ik juist goed aan. Ik ben erg rustig en als het voor jou beter is, kan ik ook goed op mijn plek blijven liggen. Kom je gauw eens langs? Dan laat ik je zien hoe jij je angst voor honden kunt overwinnen.” Lees meer over hoe we dat aanpakken.

pukkie
Miep_metstaartje-schaduw kopiëren

Hoi, ik ben Miep

Ze noemen me ook wel Miepje Pluis omdat ik zo lekker zacht ben en omdat ik zo hard kan rennen zeggen ze ook weleens ‘Miep Miep zoef’ tegen me. Ik ben de jongste van het stel, 9 maanden oud.
Ik kan al heel goed luisteren en vind trucjes doen superleuk. Ik kan al zitten, af liggen, blijven, pootjes geven, mooi zitten (met twee pootjes in de lucht) en ik kan over tonnen en krukjes lopen. Ik werk nog niet met kinderen maar mag soms wel mee met een wandeling, dat vind ik heel erg leuk. Ik speel vaak in de tuin als kinderen komen voor bv speltherapie, wel aan de andere kant van het hek hoor. Gedag zeggen kan ik namelijk zo goed dat ik soms tegen een paar benen aan bots. Dat vind ik zelf helemaal niet erg en als het baasje ‘klaar’ zegt weet ik dat ik weer zelf mag gaan spelen maar niet iedereen schijnt dat leuk te vinden. Ik ben gewoon zó blij als er kinderen komen, mijn kwispel begint dan vlak achter mijn oren.

Als er kinderen komen die bang zijn voor honden ben ik binnen in het woonhuis en niet in de tuin of in de praktijk. Ik moet namelijk eerst mijn diploma voor therapiehond nog halen om met deze leuke kinderen te mogen werken. Dat ga ik doen als ik 1 jaar ben, ik ben al flink aan het oefenen en ze zeggen tegen me dat het helemaal goed gaat komen. Ik heb geen idee, ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan!

Hoi, ik ben Liselore

“Ik ben de mama van Daan en Lynn en getrouwd met Dennis. Ik ben dol op een hoop dingen, maar dieren spannen de kroon. Mijn nieuwsgierigheid en interesse naar wat de ander beweegt, bracht me een paar jaar geleden bij Pets4Care en Dr. Snuffel, waar ik mijn opleidingen volgde. Studeren werd een feestje: psychosociale therapie met een hond kan mensen helpen die niet goed in hun vel zitten! Het is een vorm van samenwerking tussen mens en dier, die ik een ideale combinatie vind.”

Liselore-honden_foto
Scroll naar boven