The greatest glory in living lies not in never falling,
but in rising every time we fall
- Nelson Mandela

staartje-v2-3
wat-doen-wij-1

Stress, angst en hondenfobie

Stress hoort er bij in het leven. Iedereen kent het, iedereen is wel eens zenuwachtig of angstig om iets. Een portie dagelijkse stress is helemaal niet ongezond. Integendeel zelfs, stress is nuttig om optimaal te kunnen presteren. Ongezond wordt het pas als stress ‘echte’ angst veroorzaakt.
Angst voor honden is een veelvoorkomend probleem. Psychosociale therapie met een hond kan deze vorm van stress verhelpen. Ontdek hoe ik uw kind kan leren omgaan met honden en hondenangst.

Weerbaarheidstrainingen

Weerbaarheid en zelfvertrouwen van een kind vergroten, is het doel van onze weerbaarheidstrainingen. Deze zijn ervaringsgericht, wat zoveel wil zeggen als: leren door te doen! De hond wordt hierbij ingezet als co-coach. Het kind leert dingen over zichzelf en anderen door samen met de hond allerlei activiteiten uit te voeren. Vervolgens leert het met hulp van de coach gedachten, aannames, gedrag, gevoelens en patronen te verwerken. Op deze manier ervaart het kind direct of indirect de consequenties van zijn gedrag en wordt het zich bewust van gevoelens en emoties. Deze concrete ervaringen zijn de aanzet tot verandering van gedrag.
De training bestaat uit acht sessies en is gebaseerd op de theorie en leerprincipes uit de Rots & Water training en de haptonomie.

Lees meer over weerbaarheidstrainingen

wat-doen-wij-2
voorlezen

Kom voorlezen aan Ollie!

Laaggeletterdheid staat goed functioneren in de samenleving in de weg. Wie niet goed kan lezen heeft bijvoorbeeld minder kans op een goed betaalde baan. Maar wat als lezen voor kinderen een probleem is? Quizpel weet er iets op: Ollie voorlezen.

Ollie voorlezen is héél leuk. Maar dat niet alleen, het is een krachtige methode om de lees- en communicatievaardigheid van uw kind te verbeteren. Honden kunnen fantastisch luisteren. Door hun natuurlijke gedrag helpen ze de kinderen te ontspannen. Hun bloeddruk daalt. Dat stelt hen in staat beter te focussen, zodat lezen gemakkelijker wordt.
Voor honden is het geen probleem dat je niet vlekkeloos kunt lezen, ze oordelen niet, geven geen kritiek en laten het kind zijn eigen tempo bepalen. Tijdens de voorleessessies worden vooral veel ‘leeskilometers’ gemaakt, waardoor de leesvaardigheid als ‘vanzelf’ vergroot wordt.

Wil je weten hoe het werkt? Lees dan hier meer over lezen met een hond.

Trauma – Rouw en Verlies

Een scheiding, het verlies van een dierbare, een ongeluk. Dat zijn traumatische ervaringen die van grote invloed zijn op onze diepste gevoelens. Het is niet slechts een gebeurtenis uit het verleden, maar laat ook sporen na in hersenen, geest en lichaam. Vaak zijn er blijvende gevolgen in het heden. Trauma kan leiden tot een fundamentele verandering in de organisatie en interpretatie van wat door de hersenen wordt waargenomen. Het verandert ons denken. Meestal is het niet alleen voldoende om het verhaal te kunnen vertellen. De automatische, fysieke reacties van het lichaam kunnen ertoe lijden dat een kind met een trauma in zijn latere leven altijd overmatig waakzaam en alert blijft. Pas als het lichaam ervaart dat het gevaar geweken is, kan het kind leren dat het veilig mag leven in de huidige realiteit. Dan kan er echte verandering plaats vinden. Tijdens de trainingen van Quizpel zijn we vooral bezig met het opdoen van zintuiglijke ervaringen en lichaamsbewustzijn.

Uiteraard vindt voorafgaande aan de trainingen een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats.

Scroll naar boven